Meet The Maker

Το CandleMe ξεκίνησε το 2015 ως χόμπι από την αδυναμία που έχω για τα κεριά και τα αρώματα γενικότερα. Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια και τότε ανακάλυψα την τέχνη του να φτιάχνεις κεριά. Από την απήχηση που είχαν συνειδητοποίησα ότι φτιάχνω κάτι καλό! Αυτό επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα από την μεγάλη ανταπόκριση που δείχνετε σε ό,τι δημιουργώ.

Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από εμένα με μεράκι (μία λέξη που δύσκολα μεταφράζεται σε κάποια άλλη γλώσσα). Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και δεν θα σταματήσω να το εξελίσσω. Η υπάρχουσα πορεία του CandleMe είναι μόνο η αρχή στην υλοποίηση πληθώρας ιδεών. Έχει αρωματίσει πολλά σπίτια έως τώρα και εύχομαι ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Σε ποιόν δεν αρέσει να ζει σε έναν όμορφα αρωματισμένο χώρο; Γι’ αυτό έχω ως motto το “Scent Your Life” (Αρωμάτισε τη ζωή σου), γιατί ένας αρωματισμένος χώρος είναι πάντα καλύτερος! Η minimal και natural φιλοσοφία του CandleMe είναι ότι εγώ πρεσβεύω και μου αρέσει. Εύχομαι να αγαπήσετε τα προϊόντα όσο τα αγαπώ και εγώ που τα φτιάχνω.

Βεατρίκη xx

Why Soy Candles

Το κερί σόγιας προέρχεται από το λάδι φασολιού σόγιας, το σογιέλαιο, που μετά από την διαδικασία της υδρογονοποίησης αποκτά στερεά μορφή. Είναι μια φυσική, ανανεώσιμη πηγή, φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβαλλον.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των κεριών σόγιας είναι:

  • Διαρκούν 50% περισσότερο
  • Μυρίζουν πιο πολύ
  • Δεν εκπέμπουν αιθάλη
  • Είναι μη τοξικά
  • Έχουν καθαρή καύση
  • Καθαρίζονται εύκολα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων
  • Και τα δοχεία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά

Τα κεριά σόγιας είναι 100% φυτικά. Σε αντίθεση με τα κεριά από παραφίνη, υποπροϊόν του πετρελαίου, τα οποία περιέχουν τοξικές ουσίες (τολουόλιο, βενζόλιο, φορμαλδεΰδη) που μετά από παρατεταμένη χρήση μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.

Candle Care

  • H πρώτη καύση του κεριού θα πρέπει να διαρκέσει 3-4 ώρες, έως ότου η επιφάνεια του γίνει “λίμνη”. Έτσι το κερί δημιουργεί “μνήμη” για τις επόμενες φορές που θα ανάψει για να καεί όλο και σωστά.
    *Μην καίτε το κερί πάνω από 4 ώρες.
  • Πριν από κάθε καύση πρέπει να κόβετε το φυτίλι στα 0.5cm. Έτσι εξασφαλίζεται η σωστή καύση του και διατηρείται μικρή η φλόγα.
  • Ο καλύτερος τρόπος να σβήσετε το κερί είναι να βυθίσετε με Wick Dipper ή ένα σπίρτο το φυτίλι στο υγρό κερί και να το επαναφέρετε σε όρθια θέση. 
  • Μην αφήνετε το κερί χωρίς επιτήρηση. Μακριά από παιδιά, κατοικίδια, εύφλεκτα υλικά ή οτιδήποτε που μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Μην καίτε το κερί σε σημείο που φυσάει (ανοιχτό παράθυρο, ανεμιστήρα, air-condition).
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ 0.5cm ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ! Εάν δεν μείνει αρκετό κερί να απορροφήσει την θερμότητα, τότε θα υπερθερμανθεί το δοχείο και υπάρχει περίπτωση να σπάσει.
  • Η καύση του κεριού πρέπει να γίνεται πάντα σε σταθερή και ευθεία επιφάνεια που αντέχει την θερμότητα και μακριά από ρεύματα αέρα.